Всяка сутрин те се събират на едно единствено място в София и това е Фабрика ДЪГА на ул. Веслец 10.Бариста идва рано сутрин с мисията да направи най-вкусното кафе, да ти разкаже историята му и да те накара да повярваш, че няма случайни неща и че всичко е специално, дори и кафето, което, вярваш или не, ще промени деня ти.Джиги е човекът, на който се доверяваме в кухнята. Привидно пасивното поведение ще разкрие отдадеността и вниманието му към храната, която се случва първо в главата, а след това и в ръцете му. Сандвичът вече променя статута си и се нарежда на челно място в йерархията на вкусно и истинско.Спасен дойде, за да ни покаже, че салатата не е просто нарязан зеленчук, а е една компилация от растения – плод, стъбла, листа или корени в акомпанимент от други растения, познати ни, като подправки и общото между тях е че са отгледани старателно и по всичко напомнят на бабините зеленчукови култури, а съчетани от него, вече си е цяло творение.Сладкишите причисляваме към дългогодишния му италиански опит и се радваме, че вече ги прави в България.Архитектите от Студио Функт създадоха мястото със сърце и ръце. От тях научихме, че всичко е важно – и прагът, и фугата, и кабелът… Разбрахме какво е шпилка и планка, вече правим разлика между банциг и циркуляр.Те ни накараха да повярваме, че дизайнът е подредената емоция, че интериорът би трябвало да е допълнение към преживяването, че градската култура съществува в пространството. Тях сигурно няма да ги срещнете лично всеки ден, но ще ги усещате, защото са се докоснали до всичко и отпечатъкът им личи отдалеч. Ако не бяха те, нищо нямаше да е същото.



