АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА: Опознай природата с SummerFest

За деца
понеделник, август 15, 2022
08:30

Summer camp in Summer Fest / Лятна академия за деца от 6 до 11 години на открито

Искате ли интересно и ползотворно лято на чист въздух за вашето дете?


Тази година станете част от първата по рода си лятна STEM академия на открито.
Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“

Програмата ни до обяд включва 9 независими тематични седмици, всяка от тях е посветена на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи, а в следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер, базирани на STEM обучението и ще играят логически игри. Разбира се, отделили сме и време за спорт и заслужена свободна игра в края на деня. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика.


Summer Camp ще се провежда от понеделник до петък и ще предлага целодневна форма на участие през месеците юли и август на лято 2022 от 09:00 до 18:00 часа. Лятната академия е подходяща за деца от 6 до 11 годишна възраст, като децата ще бъдат разделени по възрасти.

Опознай природата с SummerFest | 15 август – 19 август

Седмица отдадена на опознаване на природата около нас. По време на тази седмица децата ще научат много за животинския и растителния свят, ще научат какво е компост и каква е ролята на природата в живота ни, както и самите те ще засадят дървета. Всичко това ще се случва по забавен и интерактивен начин, благодарение на игрите и проектите които сме подготвили.

Понеделник: Спаси света от пожарите с Minecraft: Education Edition. Какво е компост – наръчник за начинаещи компостери.

Вторник: Създаване на 3D анимации и игри. Мисия опознай и усети природата. Кои и колко са сетивата на хората и на животните, как да ги използваме и да усетим природата чрез тях.

Сряда: Мисия: Да спасим планетата с роботите Даш и Дот. Ролята на пчелите в природата.

Четвъртък: Секретна мисия Hi-tech изследователи на природата. Игра- използвай сетивата си и познай!

Петък: Научен експеримент – Как да си направим сензор за влажност на почвата с micro:bit. Беседа – начини за опазване на околната среда!

Можете да се запишете на телефон: 0896 353 087 или да попълните формата по-долу: https://forms.gle/xZwWbXNH7LyA36uZ6

Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.

Смяна на езика

Този уебсайт използва бисквитки.

Адрес

гр. София 1421, бул. „Черни връх“ № 4, зад музей „Земята и хората“

Метро

Метростанция „Европейски съюз“

Автобус

№  94 – спирки „Хотел Хемус“ или „Хотел Хилтън“

№ 102 – спирка „Хотел Хемус“

№ 72, 76, 204, 604 – спирка „Бул. Черни връх“

Тролейбус

№7 – спирка „Хотел Хемус“