БРАТЯ АРГИРОВИ

Музика
петък, юли 22, 2022
20:00

Едни от първите и най-емблематични български диско звезди от 80-те – Братя Аргирови, ще зарадват всички почитатели на най-ранната БГ поп музика с голям концерт това лято. Златните хитове на дуото ще прозвучат на открито на сцената на Sofia Summer Fest на 22 юли.

Благовест и Светослав Аргирови, или братя Аргирови, са близнаци, родени на 23 април 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив.

Първият им запис в Българското радио е „Ненужен“ (кавър версия на песента „Illussion“ на групата „Imagination“) в края на 1982 г. Песента бързо се превръща в шлагер и ги прави изключително популярни. Музика за тях са писали Тончо Русев, Зорница Попова, Иван Пеев, Александър Йосифов, Атанас Косев, Стефан Димитров, Найден Андреев, Вили Казасян, Морис Аладжем, Митко Щерев, Мария Ганева и др.

Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.

Смяна на езика

Този уебсайт използва бисквитки.

Адрес

гр. София 1421, бул. „Черни връх“ № 4, зад музей „Земята и хората“

Метро

Метростанция „Европейски съюз“

Автобус

№  94 – спирки „Хотел Хемус“ или „Хотел Хилтън“

№ 102 – спирка „Хотел Хемус“

№ 72, 76, 204, 604 – спирка „Бул. Черни връх“

Тролейбус

№7 – спирка „Хотел Хемус“