Вечер на Виктор Божинов: „Голата истина за група Жигули“ и „Бягство“

Кино
неделя, август 7, 2022
19:00

Заповявайте на вечерта на режисьора Виктор Божинов с двата филма „Голата истина за група Жигули“ от 19 часа и „Бягство“ от 21 часа!

Билети: 14 лв за един филм, 20 лв за двата!

„Голата истина за група Жигули“ разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули“ отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

В останалите роли Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев – Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се допълва още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Режисьор: Виктор Божинов

Оператор: Антон Бакарски

Сценаристи: Ваня Николова и Нели Димитрова

Продуцент: Кръстьо Ламбев

„БЯГСТВО“

Докато някои търсят щастие и свобода в изоставено планинско село, други се опитват, с почти безмилостен ред и дисциплина, да освободят група наркозависими от техните проблеми. Когато един младеж бяга от рехабилитацията, възниква тежък конфликт, който заплашва да унищожи всичко. 

Продуценти – Галина Тонева, Кирил Кирилов

Режисьор – Виктор Божинов

Сценарий – Деляна Манева

Оператор – Антон Бакарски

Художник – Росица Бакева

Композитор – Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард

В ролите: Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Александър Кендеров, Венцислав Сариев, Цветан Апостолов, Беноа Марешал и др.

Смяна на езика

Този уебсайт използва бисквитки.

Адрес

гр. София 1421, бул. „Черни връх“ № 4, зад музей „Земята и хората“

Метро

Метростанция „Европейски съюз“

Автобус

№  94 – спирки „Хотел Хемус“ или „Хотел Хилтън“

№ 102 – спирка „Хотел Хемус“

№ 72, 76, 204, 604 – спирка „Бул. Черни връх“

Тролейбус

№7 – спирка „Хотел Хемус“