АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА: Околосветско пътешествие в Summer Fest

За деца
понеделник, юли 4, 2022
08:30

Summer camp in Summer Fest / Лятна академия за деца от 6 до 11 години на открито

Искате ли интересно и ползотворно лято на чист въздух за вашето дете?


Тази година станете част от първата по рода си лятна STEM академия на открито.
Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“

Програмата ни до обяд включва 9 независими тематични седмици, всяка от тях е посветена на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи, а в следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер, базирани на STEM обучението и ще играят логически игри. Разбира се, отделили сме и време за спорт и заслужена свободна игра в края на деня. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика.


Summer Camp ще се провежда от понеделник до петък и ще предлага целодневна форма на участие през месеците юли и август на лято 2022 от 09:00 до 18:00 часа. Лятната академия е подходяща за деца от 6 до 11 годишна възраст, като децата ще бъдат разделени по възрасти.

Лятна академия: Околосветско пътешествие в Summer Fest | 4 юли – 8 юли

Околосветско пътешествие в света на Summer Fest. През тази седмица децата ще научат много интересни факти за заобикалящата ни природа. Ще се разходим из различни кътчета на планетата Земя. Ще се разходим до най- дълбоката пещера. Ще си направим свой вулкан и ще научим много интересни факти за вулканите. Ще се запознаем с континентите и ще направим техен макет.

Понеделник: Международни състезания с роботи. Околосветско пътешествие – познаваме ли континентите и тяхната култура?

Вторник: Създаване на най-големите забележителности на света на 3D анимации в Minecraft: Education Edition. В следобедите ще се потопим в околосветско пътешествие из най-известните забележителности на света.

Сряда: Мисия: Робошампионат: Европейски и Световен шампионат по футбол с роботи. Състезание по знания: Познай държавата.

Четвъртък: Международни състезания с роботи. Пътешествие до най-внушаващите пещери. Как да си направим вулкан.

Петък: Магията на Света. Направи своя карта на света. Опознай културата и езиците по света. Състезание за знания.

Можете да се запишете на телефон: 0896 353 087 или да попълните формата по-долу: https://forms.gle/xZwWbXNH7LyA36uZ6

Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg, Vivacom и Биротерапия.

Смяна на езика

Този уебсайт използва бисквитки.

Адрес

гр. София 1421, бул. „Черни връх“ № 4, зад музей „Земята и хората“

Метро

Метростанция „Европейски съюз“

Автобус

№  94 – спирки „Хотел Хемус“ или „Хотел Хилтън“

№ 102 – спирка „Хотел Хемус“

№ 72, 76, 204, 604 – спирка „Бул. Черни връх“

Тролейбус

№7 – спирка „Хотел Хемус“