UNITED KIDS FESTIVAL – КОНЦЕРТ НА KAZKA

Музика
неделя, юли 17, 2022
20:00

УКРАИНСКИЯТ КОМПОЗИТОР И ПРОДУЦЕНТ РУСЛАН КВИНТА ОРГАНИЗИРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ В БЪЛГАРИЯ

Фестивалът на United Kids ще се проведе за първи път в българската столица на 15 и 17 юли тази година.  Това е най-големият и престижен международен детски фестивал в България, който ще се проведе под открито небе в сърцето на София.

 Основната цел на United Kids Festival е да подкрепи талантливите деца, да сподели знания и опит с младото поколение.

Тази година фестивалът си поставя за цел да привлече повече внимание към талантливи украински деца, които бяха принудени да напуснат домовете си поради военните действия в страната.  По време на всички събития в рамките на фестивала ще се организира набиране на средства за заплащане на часовете по музика за такива деца.

Фестивалът United Kids  се провежда в рамките на Sofia Summer Fest.  Фестивалната сцена ще бъде разположена в Южния парк в близост до музеите “Земята и хората“ и „Софийски Арсенал“.

Основатели на фестивала са украинци начело с известния украински композитор Руслан Квинта, който е работил като продуцент на най-високо оценяваните телевизионни предавания в Украйна  като „Гласът“, „Гласът. Деца“ и Национална селекция на Украйна за Евровизия.  Руслан е автор на хитове на такива изпълнители като София Ротару, Ирина Билик, ALEKSEEV, „KAZKA“.  Руслан ще оглави и международно жури, което ще се състои от водещи експерти в областта на музиката (преподаватели по вокал, композитори, музикални продуценти, режисьори и други културни дейци).

В рамките на фестивала ще бъде проведен  музикален конкурс за деца от 6 до 16 години включително.  Децата ще се състезават в 5 вокални категории:

 • Деца 6-9 г

 • Деца 10-12 г

 • Деца 13-16 г

 • Народен вокал (соло)

 • Групово пеене

Заявки за участие във фестивала ще се приемат до 20 юни 2022 г.  Формулярът за кандидатстване е качен на официалния уебсайт: https://www.unitedkidsfestival.com/

Победителят на Гран При ще получи като подарък авторска песен от председателя на журито – Руслан Квинта!

А всички участници ще получат сувенири със символите на United Kids Festival и награди от партньорите на фестивала!

Специален  гост на фестивала ще бъде известната група KAZKA – Посланик на съвременната украинска музика в света, лидер на радиочартовете, група, чиито песни са възпроизведени над милиард пъти в интернет, изпълнители на хита „Плакала“.

Смяна на езика

Този уебсайт използва бисквитки.

Адрес

гр. София 1421, бул. „Черни връх“ № 4, зад музей „Земята и хората“

Метро

Метростанция „Европейски съюз“

Автобус

№  94 – спирки „Хотел Хемус“ или „Хотел Хилтън“

№ 102 – спирка „Хотел Хемус“

№ 72, 76, 204, 604 – спирка „Бул. Черни връх“

Тролейбус

№7 – спирка „Хотел Хемус“